Wie is Anja de Jong?

 

Anja de Jong:

Anja (1959) is geboren en getogen in een warm, gezellig en groot gezin. Nadat haar broer Jan verongelukte, was er maar kort tijd voor het uiten van emoties. Haar ouders, broers en zussen hadden hun partner en hun kinderen. Voor hen ging het leven door, maar zij bleef alleen. Haar gevoel voor humor bood eerst wel steun, maar toch niet voldoende.

In haar boek “Ontworteld.., rouw- verwerking bij ongehuwden” vertelt Anja hoe ze worstelde met zichzelf, rouw, vriendschap en geloof. In haar nieuwste boekje “Simply Single” vertelt Anja op een “gezellige” wijze over schijn en waarheden van het single zijn. Het boekje is een prachtige bundeling van haar columns.

Anja en het single zijn:

Met haar boeken, weblog en lezingen wil ze duidelijk maken dat het leven van een single heel boeiend is. Een gedeelte uit een lezing van Anja: “Veel gebruikte synoniemen voor singles zijn: alleenstaanden en alleengaanden. Het eerste deel van deze synoniemen geeft al veel aan over de positie van singles. Immers, in voor- en tegenspoed moet een alleenstaande veel zelf doen en organiseren, maar vooral verwerken. Als er dan niemand is met wie je je vragen, je pijn en je  verdriet op een gelijkwaardige wijze kunt delen, kan alleen zomaar in eenzaam veranderen. Oppervlakkig is er genoeg te delen, maar in de diepte ontstaat de eenzaamheid bij singles. Hier gaan mijn boek “Ontworteld”  over. Ik ben er van overtuigd dat mensen zich zullen herkennen en hoop dat men het resultaat van mijn zoek- en ontdekkingstocht, die ik hiervoor heb ondernomen, kunnen gebruiken om een weg te vinden uit de eenzaamheid. Single zijn is veelal geen keuze, eenzaamheid nog veel minder.” In het boek “Simply SIngle” worden veelal de dagelijks ups en downs beschreven, met als grootste doel: zelfreflectie voor de single en eyeopeners voor de rest van de maatschappij.