Dit is dan het langverwachte moment. Mijn boek – met nadruk op het woordje MIJN – is uit.

Zojuist de mail ontvangen die uitgegaan is en vanaf dit moment is mijn verhaal ook wereldkundig. Nou ja… wereldkundig is wel heel groots uitgedrukt. Maar Nederlandkundig klinkt niet.

Hét moment is nu daar en wat doe ik? Ik ben alleen thuis en ervaar heel scherp even een moment van pijn: hier sta je nu, alleen, niemand aanwezig om dit mooie moment met je te delen. Blijdschap en ‘verdriet’ liggen nu heel dicht bij elkaar. Ik besef dat dit één van die vele momenten is waarbij je als single moet kiezen. Laat je je meeslepen met het ‘zielig-zijn’ of neem je de stap naar ‘delen met anderen’. Ik koos voor het laatste. Belde naar mijn vrienden en mijn broer of ze thuis waren rond koffietijd en dat ik er aan kwam met iets lekkers.

Zo gezegd zo gedaan. Ik naar de winkel voor taart. En met dat ik bij de kassa stond te wachten een signaleren van: hier sta ik nu met een pak koffie, koffiemelk en taart. Alle materiële dingen zijn er maar de mensen niet. Nóg niet. Die ging ik opzoeken en ik kan jullie zeggen; het werd een feestelijke dag!

Want MIJN boek was uit en ik had heel veel mensen om me heen.