Kerst is nog een eind weg. Dat weet ik. Maar ik kwam er toch al over aan de praat met iemand.

De persoon waar ik mee sprak, zei namelijk tegen mij: “Je had het over de zondagen en dat je dan soms niemand spreekt. Ik hoop dat heel veel mensen daar eens over na gaan denken. Niet alleen ongehuwden maar ook gehuwden. Maar weet je waar ik nog veel meer moeite mee heb?” …… Ik had dus even absoluut geen idee waar ze naar toe wilde en was heel benieuwd naar wat komen zou. “Nou, tegen de tijd dat kerst en oud- en nieuw er aan komt, hoor je duizend keer op een dag : “denk eens aan de mensen die met kerst of oudejaarsavond alleen zijn en nodig ze uit!”.

Dat zinnetje hoor je dan zo vaak dat het wel lijkt of mensen je perse als zielig willen bestempelen en dan duwen ze je ook nog eens in zo’n hokje”. Welk hokje bedoel je, vroeg ik. “Nou dat hokje van: Jij bent alleen en zielig en kijk ons nu eens goed bezig zijn om je met de kerst uit te nodigen. Maar hoor je nú, begin oktober ook maar één persoon op de radio zeggen: “Denk eens aan iemand die misschien de hele zondag alleen zit?””

Kerst is nog een heel eind weg…. Oud- en nieuw ook. Maar bij deze geef ik bovenstaande kerstboodschap begin oktober vast door met de opmerking: We zijn niet zielig en willen niet in een hokje geduwd worden maar denk eens wat vaker en eerder aan………kerst ?!