Ons hele leven hangt van “wachten” aan elkaar. Het begint al direct bij de geboorte ……het kind wacht op het moment dat de navelstreng wordt doorgeknipt en dan begint het leven echt.

Wachten maakt onzeker, is tijdrovend, zenuwslopend, angstig, leuk, spannend, wachten is….ja wat IS wachten eigenlijk en waar wacht u op?

De helft van ons leven brengen we wachtend door, zo voelt het bij mij tenminste. Ik reik even wat zaken aan die ik in de afgelopen maand wachtend door heb gebracht: in de wachtkamer van de huisarts, op een telefoontje, in de rij bij de kassa, in de file, voor het rode verkeerslicht, voor de pont, brug, tijdens een telefoongesprek service helpdesk, op de waterkoker, op een antwoord, op een brief, op een uitslag van een onderzoek, op de aardappels die koken, op …ongetwijfeld vergeet ik nog een aantal zaken.

Sommige soorten wachten doe je zonder dat je echt beseft dat je wacht. Er zijn echter ook wachtmomenten die tergend, zenuwslopend en soms angstig zijn. Hoe breng je die door? Wachtmomenten kunnen ook leuk zijn. En er kunnen ook wachters zijn op jou (ons). Hoe ga je daar mee om?

Ik heb mijzelf aangeleerd om op de momenten dat ik weer eens moest wachten en daardoor geïrriteerd raakte –terecht of onterecht- dat ik dan mijn gedachten dwing een andere kant op te gaan. In mijn geval ga ik dan in gedachten een lied zingen. Dat lukt niet altijd even goed, moet ik erbij zeggen, maar het zorgt er wel voor dat de focus niet meer richting mijn angst – irritatie of wat dan ook gaat, maar afgeleid wordt en zodoende de tijd wat sneller gaat.

Soms realiseer ik me ineens dat ik niet moet vergeten te LEVEN ipv alleen maar wachten op wat wellicht nooit komt.

Waar wacht u op? Op een nieuwe morgen, nieuwe wereld zoals in het lied Stil maar, wacht maar ALLES wordt nieuw. Daar kijk ik ook naar uit en ondertussen? Ondertussen probeer ik te leven en tijdens alle wachtmomenten een gesprekje aan te gaan, een glimlach te geven aan, een helpende hand te bieden of dit lied te zingen van de nieuwe hemel en de aarde: want die komt: zeker weten!

Dáár kun je op wachten!