#wereldkankerdag
Wat kan ik daar mee?
Mensen die mij goed kennen weten dat ik doorgaans juist zo'n "speciale dag" dan vermijd.
Voor kanker maak ik een uitzondering mede omdat ik nog steeds merk dat ik er mee geconfronteerd word en het een trigger is waar ik nog niet altijd goed mee om kan gaan.
Bij mijzelf, in mijn omgeving op de TV en elke keer raakt het mij.
Ook de slogan: Kanker raakt iedereen is zó waar.
Ja , ik ben behandeld tegen borstkanker met als gevolg dat de mensen die mij lief en dierbaar zijn mij zagen ploeteren om de energie te (her-)vinden om al die ziekenhuisbezoeken vol te kunnen houden. Zoveel lieve mensen die met mij meegingen, me bedolven onder aandacht, goede en ongezonde lekkernijen bloemen, kaarten, enz. enz.
Kanker en een een chronische ziekte is geen beste combinatie.
Na afloop van de behandeling dacht ik dat ik er was en mijn oude leven weer op zou kunnen pakken. Dát liep even anders: moe, oedeem, concentratieverlies, paniek-aanvallen, angst bij elk pijntje van: "het zal toch niet uitgezaaid zijn", de controles die je niet wilt overslaan maar elke keer weer stress geven, vriendschappen die verloren gingen en gelukkig wonderlijk, onverwachtse nieuwe vriendschappen, de onzekerheid cq het verlies van vertrouwen in je lichaam en alle andere lichamelijke en psychische klachten die ik overgehouden heb na de behandeling.
Maar .......maar....maar........

IK LEEF !!

en mijn dankbaarheid aan God, familie, vrienden, buren en ja ik noem ook nog mijn oud-collega's en mijn werkgever (al werk ik inmiddels niet meer) mijn dankbaarheid is heel groot.
Zij droegen én dragen mij en daarom:
Wereldkankerdag : voor iedereen: help elkaar daar waar mogelijk dmv een kaartje, gebed, een groet of als je meer kunt door een bezoekje, rijden naar afspraken, boodschappen doen.....of ...vul zelf iets in, je bent creatief genoeg

Wereldkankerdag wordt: LIEFDEdag (en)

Tijdens mijn wandelingen kom ik deze boom tegen en die geeft weer hoe ik ben en hoe ik mij voel en ik schreef daar de volgende haiku bij:

Door pijn "gehavend"

mag ik leven en er zijn

schitter in de zon !

Haiku boom wereldkankerdag